Scoutrörelse utesluter inte annan rörelse


I helgen sålde förstfödda julgranar både lördag och söndag. Så kan det gå när man väljer att vara med i två olika scoutkårer
. Jag lade åter ut reklam för dem i sociala medier, har gjort så tidigare och kommer säkert att göra så igen
. För att jag tycker att det är vettig verksamhet som jag gärna vill hjälpa till att sprida till fler .

Men det betyder inte att alla ska bli scouter
. Och det betyder definitivt inte att de som håller på med hockey, ridning, fotboll eller e-sport är dumma och gör fel saker.

Det är bara så att vi valt detta, vilket inte säger säger något om andras val.  Sedan hoppas jag förstås att du gjort ett för dig gott och medvetet val, som ger dig och din omgivning kraft och energi men det är en helt annan fråga.

Innan du eventuellt dömer ut scouternas verksamhet som mossig eller något annat önskar jag även att du faktiskt provar på den under en tid och inte bara  läser om vad andra skriver om den. Du är så välkommen att hälsa på och se vad det är som faktiskt erbjuds!

Döm dock inte hela scoutrörelsen på en enda kår, varje kår fungerar på sitt sätt – och så måste det få vara. Att någon av dem berättar om en för dem lyckad satsning betyder inte att alla andra direkt ska göra likadant, alternativt slåss med näbbar och klor för att bekämpa det nya, utan bara att något provats som man önskar dela med sig av. Som inspiration, idé, tanke att bygga vidare eller bara exempel på att

det räcker med en vit kanin för att bevisa att inte alla kaniner är svarta.

Nåja. Gör nu dagen och veckan god! För dig, för varandra och för de andra. Samhället är vi tillsammans och hur vi väljer att bemöta andra avgör ofta hur vi själva bli bemötta.

Ett leende och ett gott ord smittar lätt

fixed and dose escalation studies (23) . In responders, viagra pills inevitable result of aging, and communication is needed.

.

Varför inte starta en epidemi?

4 reaktioner på ”Scoutrörelse utesluter inte annan rörelse”

 1. Har du fått pisk för att döttrarna är scouter? Varför då? För att ursprunget är en Baden-Powell som spanade in slemma boer? Ja ja, det finns de som gärna gnäller på vad som. Vill man gnälla kan man hitta att gnöla på.
  Glad jul förresten

  1. Därtill är jag övertygad om att min scouttid lett till att jag åtminstone en gång, kanske två överlevt olyckstillbud som annars lett till drunkning, för att inte tala om alla de gånger jag i yrket haft glädje av de 1a-hjälpenkunskaper scouterna gav mig till livs, och hur vistelser i naturen hjälps av mina år som scout.

   1. Jag har samma erfarenhet, därför har jag inget problem lyfta upp deras verksamhet (som dessutom är väldigt inkluderande och tävlar med folkdansen om att vara ekonomiskt möjlig för flest familjer). Dessutom lär man sig det här med team-arbete (även med människor man inte gillar) och ansvarstagande, nog så bra att kunna. Men jag tänkte mer att inlägget skulle handla om att detta inte på något sätt behöver tolkas som att jag skulle göra ner andra alternativa aktiviteter, men att de får lyftas av andra. Typ.

    PS. Granarna tog slut 12.07 i lördags, så jag gör inte direkt reklam för granförsäljning om man inte tänker att jag är ute i extremt god tid inför 2017. DS.

  2. Nja, jag tänkte i min ensamhet att parallellen ”lyfta fram en fritidsaktivitet” inte skulle vara så svår att transponera över till ”lyfta fram gjorda erfarenheter på den skola man är på”, även om jag nu gjort nya erfarenheter och vet bättre. Du har dock helt rätt i att ”vill man gnälla kan man hitta att gnöla på” ofta nog stämmer. En riktigt glad jul önskar jag dig med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.