Varför Skola?


I dag hade jag förmånen att få lyssna till filmare och fotograf Mattias Klum på temat

”Vad spelar det vi gör för roll?”

Ytterst inspirerande och mycket tydligt budskap: Det spelar roll vad vi gör här och nu, för nu och för framtiden. Vill vi att våra barn eller elever ska få samma rika möjligheter som vi fått kan vi inte fortsätta i samma hjulspår som tidigare, då de faktiskt inte leder rätt

Intracavernosal injection therapy is a well-established generic viagra Heavy housework.

. Det finns hopp, men det är nu det handlar om
. Naturen är bortom vad vi känner till och i förlängningen resursen för allt liv.

Ingen kan göra allt, alla kan göra något.

På minglet efteråt råkade jag hamna med hållbarhetschef på Akademiska hus, en måldirektör på Trafikverket och en projektledare på Skanska. Klart intressanta samtal, med mycket god bäring på skola – även om utgångspunkten ursprungligen var en annan. Eller kanske just därför, jag tror vi behöver finna inspiration  även i världen utanför! Liksom minnas att det vi gör är faktiskt viktigt på riktigt:

”Jag trodde aldrig att han skulle säga att han ville gå till skolan men varje dag säger han att han gillar att gå i skolan. Han har helt plötsligt fått så många fler möjligheter.” /förälder till elev som börjat på Glömstaskolan

www.unglivsstil.se/konferens

Jag tänker att allt hänger ihop. Det finns ingen enkel lösning eller metod som fungerar överallt, i all typ av kontext
. Just därför behöver vi våga prova olika vägar och också dela de erfarenheter vi gör – lyckosamma som mindre lyckosamma. Det handlar inte om att alla måste eller ska göra lika, men att målet är detsamma – en hållbar värld, nu och framåt! Själv är jag övertygad om att vägen dit går över meningsfullhet och begriplighet. Att få vara en del i något större är också bra. Liksom att få vara nära, nyfiken, nytänkande . Men framförallt tillsammans och i samverkan!

4 reaktioner på ”Varför Skola?”

  1. ”Ingen kan göra allt, alla kan göra något” tror jag starkt på. Helt övertygad. Det är så lätt att säga att det där kan jag inte göra något åt men något litet finns det alltid.

    Och ja, skolan kan lära sig mycket från näringslivet. Tror allt att det går att applicera både det ena och det andra.

  2. Ja, känner man att det man gör i n t e spelar roll, så tror jag det är ett recept ”for disaster” och verkligen läge att fundera över sina val i livet framöver!

  3. Jag skulle önska är att skolan generellt skulle jobba mindre på att assimilera elever att passa in i det trånga facket utan istället ha lärare som ser sig själv som verktyg och anledning till om saker fungerar eller ej. Idag är det mycket morot eller piska och att man som elev bär ansvar för om man inte passar in i skolsystemet. Jag anser att det skulle gynna både människa och miljö i ett långt perspektiv om barnen fick mer fokus på solidaritet och empati genom lärare som förmedlar detta.

    1. Jag tror det är en av förklaringarna till att denna elev är så nöjd – här får man vara mer som man är (så länge man tränar ansvarig samhällsmedlem).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.