Yttrandefrihetens lov

Nog skulle vi komma längre om vi faktiskt tog oss tid att lyssna på varandra i syfte att försöka förstå än att göra ner?

Att tillbringa en del tid och kraft i sociala medier ger mig mer än det kostar
. Annars skulle jag inte göra det. Ofta är det en guldgruva för inspiration, tankeutbyte, provtänkande, tankespjärn och svar på snabba frågor.

Skolverkets hemsida är fortfarande ett mysterium att hitta på, men ställer jag frågan på twitter får jag snabba svar med direktlänkar från sådana som uppenbarligen hittar.

Just tankeutbytet med de som tycker och tänker olika kan ofta ge mycket, med nya perspektiv och insikter . Men det gäller förstås bara så länge man visar respekt för varandra som människor som tycker och tänker olika – som ju är en en grundbult för varje fungerande demokrati (vilket är något långt större än att majoriteten vilja gäller). Tillsammans kommer vi längre!

”En yttrandefrihet utan förmåga att hålla tyst och andas ut, reduceras snarast till: ”vars och ens rätt till att agera som en idiot – utan att ens vara det”.

Knappast en frihet att dö för.

Vill du ödsla tid på en fejd som bara kan vinnas av stenåldern så kan du fortsätta att höja den verbala släggan

medical therapy for ED. Injection therapy with How does cialis work? DYSFUNCTION (ED).

. Du kommer få reaktioner, ditt neurologiska missbruk av bekräftelse kommer underhållas.

Men var det verkligen det du drömde om, att göra din samtid räddare?

Jag avslutar med en bön: lås oss minnas att varenda människa som någonsin yttrat sig förtjänar en värld där det inte våra brister som för oss samman, utan våra kvalitéter.

” /Bob Hansson, SVT 3/3-17

3 reaktioner på ”Yttrandefrihetens lov”

  1. Rak och öppen kommunikation med ett gott syfte, omsorg för den andre och en vilja att förstå den andres perspektiv. I en vilja att komma framåt, som min vän Rektor Susanne uttrycker det.

    1. Tänkte detsamma Ann!

      Och just den där verbala släggan… så tröttsam. Både att svinga själv (faktiskt! Och det är klart jag gjort det i svaga stunder, men de blir allt färre och färre) och att få den drämd i huvudet.

      Och – en av de viktigare punkterna tror jag är något som alltför många inte faktiskt till fullo förstår: att demokrati i n t e betyder majoritetsstyre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.